Környezetszennyezés

2018.11.13. 07:00

Illegális szemétlerakó Alsónemesapáti közelében? – A polgármester reagált

Fotóriporterünk, Pezzetta Umberto a napokban „futott bele” a szomorú látványba.

Arany-Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ahogy már beszámoltunk róla, a Zalaegerszeget a Balaton felé elhagyó főút mellett, Alsónemesapáti térségében a domb­oldalba bekanyarodó föld­utat nézték ki valakik arra, hogy a zsákokba rejtett szemetet elhelyezzék.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A község polgármestere, Pereszteginé Cziráki Katalin nem véletlenül mérges. Így írt nekünk: Rendkívül dühítő, hogy a község területén a hetente házhoz menő szemétszállítás, évenkénti lomtalanítás és a folyamatos szelektív hulladékgyűjtő sziget szolgáltatás mellett is adódnak olyan renitensek, akik a környezettel mit sem törődve helyezik ki lomjaikat. A 76-os úthoz közel eső területről az önkormányzat dolgozói már többször elszállították az illegálisan kirakott hulladékot. A hely adottságai miatt sajnos a településen csupán csak átutazóknak is könnyű a dolga, hogy kidobálják zsákjaikat. Az ilyen, településképet rongáló magatartás elkerülése céljából is döntött a képviselő-testület a község térfigyelő kamerarendszerének kiépítéséről – jelezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!