Bringanap

2018.11.02. 10:00

A kerékpározást népszerűsítették Lentiben

A kerékpározást népszerűsítették a fiatalok körében egy szemléletformáló rendezvényen.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Mintegy 100 diák vett részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a múlt héten megrendezett bringanapon. A programban ismertették a KRESZ-szabályokat, főként a kerékpározásoknak szóló előírásokra helyezve a hangsúlyt. Az előadások keretében a balesetek megelőzéséről is hallhattak a diákok, valamint arról is, mi a teendő, ha bekövetkezik a baj. A továbbiakban játékos feladatok várták az érdeklődő tanulókat, kipróbálhatták a kerékpáros szlalompályát és kerékpáros bemutatót is láthattak, mindebben a Mocorgók Egyesület tagjai segítették őket.

Fotó: A szerző

A programot az önkormányzat fenntartható közlekedésfejlesztést célzó pályázatának részeként tartották meg, amellyel a kerékpáros szemléletet is terjesztik, népszerűsítik a fiatalok körében. A kiépített szlalompályán sikeresen keresztül jutó diákok almát és pogácsát kaptak uzsonnára.

A következő napon további sportprogramot szerveztek az iskolában, ahol a kosárlabdával, floorballal, a fanatic jump tornával és az asztalitenisszel ismerkedhettek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!