Személyre szabott stílusvarázslat

2018.09.09. 13:00

Az őszi divat is alkalmat kínál rá, hogy öltözködésünkkel erősítsük személyiségünket

A szimbolikában az őszt leginkább az elmúlással azonosítjuk – az öltözködés, divat terén tehát jöhet a leginkább vágyott megújulás.

ZH

Próbáljunk fel számunkra szokatlan összeállításokat Fotó: Gácsi Gergő

Tiszta lappal vághatunk bele ruhatárunk felfrissítésébe, hogy az éppen aktuális divatjegyek segítségével felszínre hozzuk a bennünk lakozó NŐT, akik valójában vagyunk.

A fentieket Tánczos Mónika stíluskommunikátortól halljuk, aki küldetésének tekinti, hogy minőségi öltözködéssel, személyhez igazított stílusvarázslattal a hölgyeket vágyott életük felé irányítsa. Most éppen az őszi divat kínál mindehhez apropót.

Tánczos Mónika stílustanácsadó

- Figyelem, a trendekkel legyünk óvatosak – szögezi le a szakember. – Ne dőljünk be a közösségi média mesterségesen kreált képeinek. A filter nélküli valóság ennél sokkal izgalmasabb. Hiába mutat jól például a szezon nagy slágere, az Eszterházy kockás nadrágkosztüm a legmenőbb bloggeren, ha azt viselve nem látjuk meg magunkban a csodát, azaz nem erősíti egyéniségünket.

Mivel génjeink, neveltetésünk, céljaink, ízlésünk és egyéb sok más tényező okán megismételhetetlenek vagyunk, az öltözködésben az egyetlen cél, hogy „önmagunknak” öltözve elárasszon bennünket az elégedettség érzése – teszi hozzá.

Az idei ősz lezser szabásvonalai kedveznek a molett hölgyeknek

- A gyakorlottabbak hagyatkozhatnak ösztöneikre, ők a furcsálló tekintetetekkel is bátran néznek szembe, hiszen már ismerik az önazonos megjelenés erejét. Nem érdekli őket a környezetük által cinikusan rájuk aggatott divatdiktátor titulus, egyszerűen élvezik, hogy jól néznek ki. Kereső típusként azonban inkább kisebb lépésekben haladjunk, egy kiegészítővel, kendővel, részlettel kísérletezzünk az új trendelemek közt válogatva, mert fontos a természet adta adottságaink ismerete és azok kiaknázása – ad tanácsot a különféle típusú hölgyeknek Tánczos Mónika.

A sémákba nem préselhető sajátos testalkattípusok sok apró trükk által alakíthatók az ideálisnak gondolt összhatás irányába. Például sok nő esetében örök mumus a „pocakrész” – az idei ősz lezser szabásvonalai, könnyed textiljei számukra kedvezőek, nemcsak komfortérzetet, hanem látványban is örömet okozva. Viszont a hurkolt, egyszínű kelmékkel legyenek kritikusak, hiszen ezek az anyagok tapadásuk miatt optikailag növelnek.

Próbáljunk fel számunkra szokatlan összeállításokat Fotó: Gácsi Gergő

Ami az őszi divatszíneket illeti, a paprikapiros, a barna árnyalatai, a sárga, a lila és a fenyőzöld uralkodik. Ha a bőrünk, hajunk és szemszínünk színtani tulajdonságaival nem vagyunk tisztában, akár 5 évet is öregíthetünk magunkon, és valljuk be, ki ne szeretne üdébbnek látszani?

Némi önelemzés, a kívánt összhatás megfogalmazása után aztán kezdődhet az átgondolt shoppingtúra. – Hiszek a külsőségek erejében, az öltözködésben rejlő lehetőségekben, az emberek belső világának transzformálásában. Tökéletes módja ez a külső és belső harmónia állandó, mindig kéznél levő megélésének, használjuk azt, amit kaptunk, rugaszkodjunk el a biztonságot adó outfitektől, próbáljunk fel számunkra szokatlan összeállításokat – folytatja. – S ne feledjük, a kifinomultság, az egyszerűség, az igényesség és az ápoltság minden hölgy számára örök divat marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!