Kerékpáros nap

2018.04.06. 11:30

Nyeregbe Kanizsa!

„Nyeregbe Kanizsa” címmel kerékpáros napot szerveznek április 7-én (szombat) 13.30 órától az Erzsébet téren.

Benedek Bálint

Az esemény részleteiről csütörtökön a szervező önkormányzat, valamint az időügyi tanács képviselői a hivatalban tartottak sajtótájékoztatót.

- A tavalyi évben idősbarát önkormányzat címet vehetett át a város, mely némi anyagi támogatással járt, s úgy döntöttünk, ebből a keretből kicsit megmozgatjuk a lakókat – fogalmazott Dénes Sándor polgármester. – A kerékpározás mellett tettük le a voksunkat, ami kitűnő választás volt, hiszen mindenki szinte egyszerre mozdult meg a felhívásra. Jelentkeztek idősklubok, különféle szervezetek, s a Teker Egyesület is ekkor tarja a családi szezonnyitóját.

Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó hozzátette: közel 120 nyugdíjas vesz részt a programon.

- Olyanok is indulhatnak, akiknek nincs kerékpárjuk, ők a „KanizsaBike” közösségi bérkerékpárjait használhatják – tette hozzá. – A szépkorúak mellett a fiatalság is képviselteti magát, s két biciklis egyesület is jelen lesz, ezért összesen 300 bringást várunk az ingyenes rendezvényre.

A résztvevők a papi áldást követően 10 kilométert tekerhetnek Bajcsára, ahol frissítőt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!