Egyetemi napok

2018.04.17. 19:56

Ha ZEN, akkor sok móka és kacagás

A Zalaegerszegen élő, a felsőoktatásban tanuló fiatalok e héten rendezik meg közös egyetemi napjaikat.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

A BGE Gazdálkodási Kara, a pécsi egyetem Egészségtudományi Kara képzési intézménye és a Pannon Egyetem mechatronikai szakos leendő mérnökei a hallgatói önkormányzatok szervezésének és a városi támogatásnak köszönhetően szakmai programokon vehetnek részt, közös szabadidős és sportversenyeket bonyolítanak le, végül az esti koncertek, humorestek nyújtanak kikapcsolódást.

A Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete idén is együtt szervezte meg a Zalaegerszegi Egyetemi Napokat, azaz a III. ZEN-t. Hétfőn az egészségügyi felsőoktatási intézményben szakmai előadások zajlottak, a gazdálkodási karon az érvényesüléshez szükséges „énmárka” építése volt a téma, a mérnökök pedig az autóipari próbapályán vizsgálódtak.

Kedden az egészségtudományi karon délután kezdődtek a szabadtéri rendezvények, ennek keretében extrém játék (élő csocsó) és főzőverseny zajlott. A BGE gazdálkodási karán a közgazdász délután keretében a digitalizációt járták körül a résztvevők, este pedig a VMK-ban Kerozin és Gangxsta Zolee koncert várta a fiatalokat.

Szerdán a BGE Gasparich úti kampusza lesz a fő helyszín, itt zajlik a focikupa, az intézmények közti főzőverseny, melyhez középiskolások is csatlakoznak. A hagyományos jótékonysági futásnak a megyei kórház onkológiai osztálya mellett működő alapítvány a kedvezményezettje. A III. ZEN-napok szerda este zenés bulival zárul, a fellépők közt lesz Sub Bass Monster, a Loving Arms és Andrew Junior.

Zalaegerszegen a három egyetem képzési intézményeiben több mint ezer hallgató folytatja felsőoktatási tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!