Spartan Race

2018.04.15. 19:50

Extrém akadályfutó viadal a kanizsai Csónakázó-tónál

Kihívás, küzdelem és öröm. Tízezren, köztük 1400 gyermek nevezett szombaton a Csónakázó-tónál megtartott Spartan Race elnevezésű extrém akadályfutó versenyre.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Az egész testet és a szellemet is alaposan átmozgató erőpróba (képünkön az egyik akadályt küzdik le) a zalai indulók mellett az ország minden pontjáról, s még a határon túlról is vonzotta a sportolókat.

A kanizsai KonTuRplusz Egyesület, az önkormányzat és a Spartan Race szervezésében megvalósult megmérettetésen az indulóknak a sprint, vagyis közel 8 kilométer hosszú pályán 25 eltérő nehézségű akadállyal kellett megbirkózniuk a célbaéréshez.

A viadalra már előzetesen tízezren neveztek, s mivel mindannyian imádják az újfajta kihívást, meg is jelentek az eseményen. Ennyien eddig talán még soha nem fordultak meg egy nap alatt a Csónakázó-tónál.

A helyszín Cseresnyés Péter államtitkár szerint kitűnő adottságokkal rendelkezik, s a versenyzők együtt bebizonyították, hogy a sport fontos színtere is lehet a jövőben.

- A tó és környéke számtalan lehetőséget ad más sportok szerelmeseinek is – fogalmazott megnyitó beszédében az államtitkár. – Nemsokára épül itt egy olyan út, ahol kocogni és kerékpározni lehet. Kanizsa unikális helyszínt kínál az akadályfutóknak, ezért szeretnénk, ha a jövőben rendezhetnénk Spartan Race-t.

Az indulókon nem múlik, hiszen mindannyian kifejezetten élvezték az extra megterheléseket és pályát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!