Séta a tónál

2018.04.17. 09:00

Családi kirándulással ért véget a zalalövői óvoda egészséghete

Szombat délután a Borostyán-tó környékén tett családi kirándulással ért véget a helyi napközi otthonos óvoda egészségheti programsorozata.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

A rövid túrán több generáció tagjai vettek részt, az óvodáskorú gyermekektől a szüleiken és az intézmény munkatársain át az időskorúakig. Ugyan a festői szépségű tavat a tavalyi, hasonló programmal ellentétben ezúttal nem járták körül – ennek praktikus magyarázata, hogy a tavat övező ösvényre azóta több helyen fák dőltek -, ám a résztvevők így is nagyon jól érezték magukat.

- Nagyszerű sorozaton vagyunk túl, az idén már második alkalommal megrendezett egészséghét remekül sikerült – magyarázta Kovács Imréné, az óvoda vezetője.

- A gyermekeink nagyon élvezték a Szegedi Látványszínház előadását, a védőnők fogápolással kapcsolatos játékos bemutatóját, ahol többek között egy dinoszaurusz figura segítségével modellezték a helyes fogmosási technikákat. Emellett mindig izgalommal várták azokat az alkalmakat is, amikor ők maguk is besegíthettek az egészéges ételek és italok készítésébe, amihez a szükséges alapanyagot, tehát a gyümölcsöket és zöldségeket ezúttal is részben a szülők biztosították a számunkra.

Fotós: Gyuricza Ferenc/ Zalai Hírlap

Kovács Imréné hozzátette: az elmúlt év gyakorlatához hasonlóan a szülők számára is szerveztek programot, szerdán az egészéges étkezéssel, illetve a helyes életmóddal kapcsolatban két előadást is tartottak az Oltalom Alapítvány munkatársai.

- Örömmel láttuk, hogy az előadások iránti érdeklődés a tavalyit messze meghaladta – sorolta tovább az intézményvezető. – Ugyancsak rengetegen éltek annak a lehetőségével, hogy a védőnők által végzett szűrővizsgálatokon részt vegyenek, amelyekre az előadások előtt, után, illetve azok szünetében került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!