Ez aztán a bulis csapat!

2018.04.17. 09:00

Botfán a férfiak is hastáncolnak

Szombaton este immár 20. alkalommal ültette fehér asztal mellé a botfai férfinépet a Búzavirág Lányok-asszonyok Klubja. Az ünnepséget szokásukhoz híven vidám műsorral kezdték.

Fincza Zsuzsa

botfai

Fotó: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

- Már a megalakulásunk évében tartottunk férfinapot, de két év múlva megorroltunk rájuk, mert hiába vártunk viszonzásul egy jó kis nőcinapi bulira – mesélte Simon Lászlóné, a klub vezetője. – S mit ad Isten, míg mi durcáskodtunk, ők az első vidám és nagyon aranyos március 8-i rendezvényükre készültek.

Azóta a tavaszt a nők, majd a férfiak ünneplésével köszöntjük.

Mind többen fogadják el a meghívásukat, lassan szűkössé válik a rendezvény számára a közösségi ház. De így egyre nagyobb értelme van a január közepe óta tartó készülődésnek is, amellyel a vidám jeleneteket, táncokat betanulták. Ezeken kívül is várt meglepetés az ünnepeltekre, Doszpoth Éva hastáncos megtanította – a publikum nagy örömére – a művészeti ág alaplépéseire a botfai férfiak bátrabb képviselőit.

A botfai hastáncosok
Fotós: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

Ajándékot is kaptak a fiúk, mégpedig „Álmaik nőjét” – mézeskalácsként megsütve. Igaz, a figura egy boszorkányt formáz, de hát ilyenné válnak az angyalok, ha letörik a szárnyaikat – magyarázták nevetve a botfai asszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!