Divatnap

2018.03.21. 08:00

Örökifjú hölgyek vonultak a kifutón Kanizsán

Alkalmi ruhákról, sminkről, frizuráról és persze a kiegészítőkről szólt a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja által tegnap rendezett divatnap. A nagysikerű programot az idén immár 12. alkalommal szervezte meg Büki Pálné és csapata, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megmutassák, időskorban is lehet csinos egy nő. A divat mellett, mini kiállítás is nyílt, ahol különféle fából készült tárgyakat mutattak be.

Pásztor András

A táska öltöztet – vallják a hölgyek. Másmilyen kell utazáshoz, másmilyen a strandra és megint másmilyen a báli szezonra. Tegnap a Hölgyklub divatnapján számos táska közül válogathattak a hölgyek, Kisné Baráth Éva, Imrei Lászlóné, Kovács Józsefné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A divatnapok keretében mindig középpontba állítunk egy anyagot, ezúttal a fával, a fából készült tárgyakkal, eszközökkel foglalkoztunk – mutatta a kiállítási darabokat Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője, aki rögvest ezután a színpadi, különféle táskákból készült installációt is bemutatta. – A táska bizony fontos kelléke a nők öltözködésének, legyen szó bálozásról, utazásról vagy éppen strandolásról.

A táska öltöztet – vallják a hölgyek. Másmilyen kell utazáshoz, másmilyen a strandra és megint másmilyen a báli szezonra. Tegnap a Hölgyklub divatnapján számos táska közül válogathattak a hölgyek, Kisné Baráth Éva, Imrei Lászlóné, Kovács Józsefné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A divatnap résztvevői egy sor új dolgot tanulhattak, az ismereteket pedig egy kérdőív segítségével le is ellenőrizték a szervezők. A divat totóban olyan kérdések szerepeltek, hogy mi a zsabó, a pantalló, a bubi, a lájbi, vagy például milyen nyaklánc illik a vastag karkötő mellé?

– Számtalan hasznos tippet kapunk már a divatnapok alkalmával a meghívott szakemberektől, ám a legfontosabb, hogy a korunknak megfelelő ruhákat, s kiegészítőket viseljünk – magyarázta Klein Ottóné, aki szerint manapság könnyebb, ugyanakkor nehezebb helyzetben is vannak a hölgyek, hiszen rengeteg üzlet kínálatából válogathatnak.

– Egyfajta misszió is, amit végzünk, hiszen mi a hétköznapokban is odafigyelünk a megjelenésünkre, inspirálva ezzel másokat arra, hogy foglalkozzanak magukkal, mind külsőleg, mind belsőleg – fogalmazott Zsiborás Jánosné.

A divatnap keretében egy kisebb kiállítás is nyílt a Honvéd Kaszinóban, ahol kizárólag fából készült dísztárgyakat, használati eszközöket mutattak be. Képünkön Gömöri Zoltánné és Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője mutatja az afrikai faszobrokat Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A nap csúcspontja természetesen a hölgyek divatbemutatója volt. A támogatóknak köszönhetően a klub tagjai ezúttal is csodás ruhakölteményeket viselhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!