A nagy nap

2018.01.20. 18:11

A varázslat és a misztikum jegyében – esküvőkiállítás Zalaegerszegen

A varázslat, a babona, a misztikum jegyében rendezett szombaton esküvőkiállítást a városi hangversenyteremben a Családi Intézet. A tematikát a 13. alkalom magyarázza.

Magyar Hajnalka

Káli Hedvig (jobbról) menyasszonyi ruhákat mutat Erdélyi Biankának és Égető Krisztiánnak

Fotó: Pezzetta Umberto

- Az utóbbi években már mindig valamilyen témára, hangulatra fűzzük fel a kiállítást, hogy izgalmasabb, érdekesebb élménnyel fogadhassuk a párokat – világítja meg a hátteret Pölöskey Ildikó, a Családi Intézet csoportvezetője.

- Témánk volt már a népművészet, a mese és Párizs hangulata, most pedig a misztika, a varázslat uralja a kiállítás koncepcióját. Kitűnik ez a műsorból is, hiszen Barasits Zsuzsa jósnő nyitotta meg a rendezvényt, s a divatbemutatók mellett boszorkány szépségverseny, továbbá lángoló dobverőkkel előadott misztikus zene és tánc is színesíti a kínálatunkat.

A főszerep persze a 26 kiállítóé és az érdeklődő pároké. A kínálat: menyasszonyi ruha, öltöny, fehérnemű, dekoráció, virág, fotó-videó, smink és fodrász, sütemény, zene, ékszer. Megannyi eldöntendő kérdés, mit viseljen a pár, mi ékítse a termet, mi szórakoztassa a vendégeket.

A legnagyobb dilemma persze a menyasszonyi ruha. A trendekről a témában járatos Káli Hedviget kérdezzük.

- Mostanában zajlanak a 2019-es modellek divatbemutatói Milánóban és Rómában, s szeptember-október táján már nálunk is felbukkannak az új ruhák. Azt tapasztalom, hogy újabban az egyszerűbb, lágyabb vonalvezetésű, uszályos ruhákat keresik a lányok, de azért még tartja magát a hercegnős fazon is.

Hódít a romantikus vintage stílus, s vele a csipke, a tüll, de a modern és a klasszikus irányzat is népszerű. Fontos szempont, hogy maga az esküvő, a lakodalom milyen karakterű lesz, milyen stílus dominál, melyek a fő színek. A menyasszonyi ruhát eleve úgy választják ki a hölgyek, hogy illjen az összképhez.

A ruhakölteményeket nézegeti a zalaegerszegi Erdélyi Bianka és leendő párja Égető Krisztián. Bár csak 2019-re tervezik az egybekelést, máris nekiláttak az előkészületeknek.

- Azt szeretném, hogy a kitűzött időpont előtt legalább egy évem legyen az apró részletek kidolgozására. Hiszen nem gondolom, hogy volna fontosabb alkalom egy nő életében az esküvőjénél... – mondja Bianka. – Most járunk első alkalommal esküvőkiállításon, ismerkedünk a kínálattal, igyekszünk mindent feltérképezni.

Káli Hedvig (jobbról) menyasszonyi ruhákat mutat Erdélyi Biankának és Égető Krisztiánnak
Fotós: Pezzetta Umberto

Sok boldogságot kívánunk nekik, s már Barasits Zsuzsától kérdezzük, vajon jósoltatnak-e jövőjükről az egybekelő párok?

- Szeretnének, de csak külön-külön vállalom. Egy ilyen intim beszélgetés az előzményeket is feltárja, s bárki múltjában rejtőzhet olyasmi, amit nem biztos hogy fel akar tárni, vagy nem egy ilyen alkalommal. A tartós házasság amúgy a pár érzelmi kötődésének szintjén és minőségén múlhat. A legjobb, ha az ösztön-ragaszkodás, a lelki, valamint a szellemi kötődés elegyéből áll össze a kapcsolat.

Megtudjuk még tőle, hogy a 13-as szám rossz híre félreértelmezéseken alapul, szerinte a 13 pozitív jelentést hordoz. Utal ugyan az elmúlásra, de egyben a változást, az új kezdetét is jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!