Disznótor

2018.01.22. 09:00

Tornyiszentmiklósi disznóvágás

Hagyományőrző céllal szerveztek disznóvágást hétvégén a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület tagjai.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Szombaton már korán reggel megkezdődött a munka a művelődési ház udvarán egy-egy kupica hangulatjavító pálinka és a reggeli elfogyasztását követően az egyesületi rendezvényen.

A civil szervezet tagjai mellett mások is kivették részüket a feladatokból a második alkalommal megszervezett disznóvágáson, melyre az egyesület megalakulásának 5 éves évfordulója adott alkalmat. A feláldozott sertést Doma Csaba böllér irányításával dolgozták fel.

A szervezőktől megtudtuk, hogy délre májat sütöttek a munka résztvevőknek, de napközben készült még toros káposzta, töltöttek véres és májas hurkát, kolbászt és pecsenyét is sütöttek az esti vacsorára, melyre több mint százan jelezték előzetesen a részvételüket.

Az egyesület célja a programmal a közösség számára egy jó hangulatú időtöltés mellett a hagyományok ápolása, hiszen a településen már csak kevés háznál tartanak disznót, így disznóvágásra is ritkán kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!