2018.01.22. 09:00
Tornyiszentmiklósi disznóvágás
Hagyományőrző céllal szerveztek disznóvágást hétvégén a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület tagjai.
Fotó: Korosa Titanilla
Szombaton már korán reggel megkezdődött a munka a művelődési ház udvarán egy-egy kupica hangulatjavító pálinka és a reggeli elfogyasztását követően az egyesületi rendezvényen.
A civil szervezet tagjai mellett mások is kivették részüket a feladatokból a második alkalommal megszervezett disznóvágáson, melyre az egyesület megalakulásának 5 éves évfordulója adott alkalmat. A feláldozott sertést Doma Csaba böllér irányításával dolgozták fel.
A szervezőktől megtudtuk, hogy délre májat sütöttek a munka résztvevőknek, de napközben készült még toros káposzta, töltöttek véres és májas hurkát, kolbászt és pecsenyét is sütöttek az esti vacsorára, melyre több mint százan jelezték előzetesen a részvételüket.
Az egyesület célja a programmal a közösség számára egy jó hangulatú időtöltés mellett a hagyományok ápolása, hiszen a településen már csak kevés háznál tartanak disznót, így disznóvágásra is ritkán kerül sor.
Disznóvágás Tornyiszentmiklóson