Ulti

2017.11.05. 13:22

Szerencsés lapjárás a siker egyik titka

Egy gombostűt sem lehetett leejteni annyian ültek asztalokhoz a gelsei iskola aulájában szombaton megtartott 15. Hét Ördög Kupa országos ultiversenyen.

Benedek Bálint

Szegedi Ferenc (balról), Srágli György és Tislér Árpád

Fotó: Szakony Attila

A helyi, sokszoros kupagyőztes, magyar bajnok Tislér Árpád versenyfelhívásának hírére minden évben sok, a kártyajátékért rajongó érkezik a dél-zalai településre.

Ez idén, a jubileumi viadalon sem volt másképp, ezúttal is népes, 91 fős mezőny ült asztalokhoz.

- Sokak az ország számos szegletéből csak azért érkeznek a településünkre, hogy a legkedvesebb hobbijukat műveljék és kikapcsolódjanak – fogalmazott a viadal megnyitóján Szegedi Ferenc polgármester. – Ez az agytekervényeket átmozgató, kártyajáték mindig nagy népszerűségnek örvendett, s szerencsére ebből a fényéből mit sem veszített.

A versenyen több korábbi ulti magyar bajnoki cím tulajdonosa mellett az idei győztes a zalaegerszegi Srágli György is képviseltette magát.

Szegedi Ferenc (balról), Srágli György és Tislér Árpád
Fotós: Szakony Attila

- Jó baráti társaságban már bő hatvan éve ezzel tornásztatom az agyamat – mesélte a 72 éves bajnok. – Koncentráció, matematikai tudás és szerencsés lapjárás együtt kell a végső sikerhez.

Eredmények: 1. Ifj. Horváth János (Keszthely), 2. Bálizs Tamás (Nemesszentandrás), 3. Kulcsár Zoltán (Egervár). Legjobb női játékos: Fülöpné Köves Éva (Budapest). Vigaszkupa: 1. Lőrincz Béla (Pötréte).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!