Egészség

2017.11.13. 11:00

Séta bottal, de csak helyesen!

Az Egészség Egyesület Életmód Klubja ebben a szezonban is módot ad arra, hogy a Nordic Walking helyes használatát bárki megtanulhassa.

Arany Horváth Zsuzsanna

Fotó: A szerző

A második rendezvényt tartották nemrég, a klub tagjai és az érdeklődők a Sportoljma.hu akció keretében gyakorolták be a bothasználati technika alapvető fogásait. A technika lényege a gördülő láb, nyújtott könyök, nyitott kéz, vállfordítás, helyes légzés és testtartás, ami az egészségmegőrzésben segít. A gyakorlat vezetője, Siklósi Judit elmondta, helyes használat nélkül nem lesz élvezhető a botos séta. A két órás foglalkozás után mindenki kellemes fáradtságról számolt be. Szőkéné Gabi elárulta, sejtelme sem volt eddig, miért jó a két bottal menni. A két órás program végére megértette és főleg megérezte a helyes használatát értelmét.

Fotó: A szerző

A közel húsz résztvevő között akadt, aki Balatonszentgyörgyről érkezett. A következőkben, a megszokott vizslaparki kedd-csütörtöki napokra, délelőtt tíztől várják az érdeklődőket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!