Akkor és most

2017.10.25. 17:00

Így festett Keszthely belvárosa akkor és most

Hasonlítsa össze, mennyit változott a város az elmúlt évtizedekben.

Németh Lilla

Egy különleges múltidéző sétára invitáljuk olvasóinkat Keszthely belvárosában! Az 1960-as éveket a Fortepan gyűjteményének segítségével elevenítjük meg, a nosztalgikus fotók mellett pedig az épületek, utcarészletek jelenlegi külsejét is mutatjuk.

Festetics-kastély

A Festetics-kastély jelentős látványossága Keszthelynek. A város szívében fekvő épület és parkja közkedvelt célpontja a romantikus sétáknak: a szépségét bemutató, korábbi galériánkat itt nézheti meg. Az első kép 1963-ban készült, a második pedig a mai napon.

Hungária Szálloda

Ahogyan a baloldali fotó mutatja, 1965-ben még működött a legendás Hungária Szálló Keszthely belvárosában. Ma már hiába is szeretnénk megszállni itt, az egykori szálló helyén ugyanis egy drogériai üzletet találunk.

Kossuth Lajos utca

Ma már természetes, hogy a Kossuth Lajos utcát csak sétálóutcaként emlegetik az emberek, ám ahogyan az első fotón is látszik, 1965-ben még nem lehetett olyan kényelmesen sétálgatni az úton, mint napjainkban.

 Fő tér és a Városháza

Az alábbi fotók azt mutatják meg, hogyan változott meg a Fő tér, illetve a Városháza épülete: a baloldali fotó 1965-ben készült. Keszthely központi tere a közelmúltban új arculatot kapott: korábbi cikkünket erről itt olvashatja el.

Ön melyik épületet szeretné látni akkor és most?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!