Gasztro

2017.09.27. 07:00

Lecsó dödöllével

Összesen 15 féle lecsót kóstolhatott a fesztiválra érkezők köréből válogatott zsűri az idei lecsófesztiválon Gutorföldén.

Korosa Titanilla

A győztes csapat. Balról: Bangó Béla, Évald Ferenc, Büki Rita, Molnár Edvin, Nemes Tibor, Horváth Fábián és Horváth Sára

Fotó: Korosa Titanilla

Hagyományosan szüreti felvonulással vette kezdetét szombaton az estig tartó program.

Kora délután népviseletbe öltözött felvonulók énekelve, táncolva járták végig a falut, ami több órán át tartott, hiszen jártak Rádiházán is, illetve számos utcába elvitték a jókedvet. A felvonulás a szabadtéri színpadnál csúcsosodott ki, ahol a kisbíró szerepét közel 10 éve magára vállaló Török Dániel „közhírré tette” a szüreti mulatságot, majd a helyi tánccsoport tagjai is táncra perdültek.

A győztes csapat. Balról: Bangó Béla, Évald Ferenc, Büki Rita, Molnár Edvin, Nemes Tibor, Horváth Fábián és Horváth Sára
Fotós: Korosa Titanilla

Akik nem vettek részt a felvonuláson, azok sem maradtak program nélkül, hiszen ez alkalommal is sor került a lecsófesztiválra. A nevezők már délután megrakták a tüzet a kisebb-nagyobb bográcsok alatt, hogy újabb variációkkal rukkoljanak elő. Évek óta népszerű a rendezvény, a résztvevők száma meghaladta a tavalyit, ez alkalommal összesen 15 féle lecsó, illetve lecsós étel került a zsűri asztalára.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ahogy azt az eredményhirdetéskor a bírálóbizottság vezetőjének megválasztott Hidas Janka is elmondta. A hagyományos lecsó mellett készült tojásos, tejfölös, illetve számos húsos variáció is. Volt, aki virslivel, kolbásszal, csirkehússal, szalonnával nehezítette, de készült ízletes babos lecsó is, illetve az egyik csapat vadász lecsót is készített, amiben a húsgombóc kétféle vad húsából állt össze.

A zsűri a versenyen a hagyományos, klasszikus lecsó ízt részesítette előnyben, de értékelték a különleges tálalást is a finom ízek mellett. Az első helyet a dödöllével tálalt hagyományos lecsó vitte, melyet a Road Wanderers motoros klub csapata készített el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!