Játékosként és edzőként is sikereket ért el

2023.10.18. 13:14

85. születésnapját ünnepli Madár Gábor

Zaol.hu

Ma ünnepli 85. születésnapját Madár Gábor, aki mind labdarúgóként, mind pedig edzőként is elismerésre méltó, kiemelkedő sikereket ért el Zalaegerszegen.

Madár Gábor,a ZTE labdarúgócsapatának legendás játékosa, csapatkapitánya, aki edzőként kétszer is visszavezette az NB I-be a kék-fehéreket.

Madár Gábor Vácon született 1938. október 18-án, ahol 1952-ben lett igazolt játékos, és játszott az aranycsapat több tagja Buzánszky, Grosics, Kocsis ellen.

1957-ben került Zalaegerszegre, majd Szombathelyen folytatta az NB I-ben, ahol a később olimpiai bajnok Komora Imre és Novák Dezső csapattársa volt. 1962-ben visszatért a zalai megyeszékhelyre, és 1972-ben az NB I-be feljutott ZTE csapatkapitányaként vonult vissza.

1979-ben a Nagykanizsai Olajbányásznál vállalt először vezetőedzői feladatot, ahol 8 évig dolgozott. Folyamatos javulást produkálva első évében 3., majd 2. és 1. helyen végeztek az NB II-ben, de az osztályozókon nem tudták kiharcolni a feljutást.

A ZTE-vel viszont sikerült a bravúr, 1990-ben és 1994-ben is feljuttatta a csapatot az első osztályba. 2008-ban az MLSZ, a Magyar Labdarúgásért Érdemrend bronz fokozatával ismerte el kiemelkedő pályafutását.

Keveseknek adatik meg, hogy 61 éven át, hivatásszerűen foglalkozhatnak azzal, amit szeretnek. Nagy örömömre én még mindig a labdarúgást szolgálhatom, a ZTE Akadémia U16-os korosztályának edzője vagyok. Sokat kaptam kedvenc sportágamtól, de sokat is visszaadtam játékosként, edzőként és vezetőként nyilatkozta a születésnapos Madár Gábor.

Ezúton is Isten éltesse! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában