Frissen Zalából

2021.05.05. 18:00

Konyhafőnök: Az élő adásig jutott a zalai Bruckner Máté

Bepillantást nyert az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorának kulisszái közé a lenti Bruckner Máté, aki eljutott az új évadban az élő adásig. E héten hétfőn láthatták a nézők a televízióban.

Korosa Titanilla

Bruckner Máté Forrás: RTL Magyarország

Fotó: TULOK[]ANDRAS

Máté megkeresésünkre elmondta, hogy mivel szeret főzni, családja támogatásával jelentkezett a műsorba. A főzés számára a gondoskodás, a törődés és a szeretetem egyik kifejezése.

-A családom számára kezdtem el főzni – mesélte. – A páromtól sok dicséretet kaptam, ami jót tett az önbizalmamnak. Szerinte nekem a főzés a szeretetnyelvem. A kisfia, Márk nagyon válogatós, ezért az ételkészítés mindig nagy kreativitást és kihívást jelent nekem. Karácsonykor 10 féle halból készítettem halászlét, de Márk 6. szülinapján is készítettem 30 főnek szarvaspörköltet. Elsősorban nem a szereplés volt fontos számomra, hanem szerettem volna magam kipróbálni versenyhelyzetben. A műsor ezen túl remek lehetőséget biztosított volna számomra, hogy új technikákat ismerjek meg és sajátítsak el.

Bruckner Máté Forrás: RTL Magyarország

Végül a testvére nevezte be A Konyhafőnökbe.

- Az ismert zsűritagokkal csak a forgatás első napján találkoztunk. Az első beszélgetés az elkészített ételek tálalásakor történt, Rácz Jenő és Sárközi Ákos pozitívan álltak hozzám, és bár nem készültem el az étellel és nem tudtam kitálalni, de az erőfeszítéseimet értékelték és a backstage-ban kaptam egy kötényt a Michelin-csillagos magyar séftől, Rácz Jenőtől. Megmérettem magam, érdekes és izgalmas feladat volt ételt készíteni és tálalni időre. A választott ételem kilenc elemet tartalmazott, amelynek versenyszituációban való elkészítését sokat gyakoroltam. Az elemeket elkészítettem csak az étel tálalásakor nagyobb rutinra lett volna szükségem, hogy ne fussak ki az időből. A jelentkezést nem bántam meg, sok tapasztalattal gazdagodtam, önismeretem is fejlődött. A gasztronómiával hobbi szinten szeretnék foglalkozni, kifejezetten a fine dining-al, ami nemcsak finom, hanem a tányéron egy művészet is megvalósul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában