Frissen Zalából

2021.05.17. 17:00

Festészetről énekel Herceg

Az elmúlt egy évben egymásnak adták a kilincset a magyar, de nem csak hazánkban ismert sztárok a nagykanizsai Vig Attila kortárs festőnél.

Benedek Bálint

Forrás: Facebook/hercegmusic

Az extrém kiállításairól is ismert festő a koronavírus idején sem adta fel misszióját: jelesül, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg rajongóival a kortárs képzőművészetet. Vig Attila a járványügyi szabályok maximális betartása mellett az ismert embereknek egyedi tárlatvezetésen mutatta meg a képeit. Az egyik, a kiállításra ellátogatott Herceg néven ismertté vált fiatal zenész ráadásul egy dallal tisztelgett Attila munkássága előtt. A fiatalok körében népszerű zenész elkészítette Magyarország első olyan dalát és videóklipjét, melyben a képzőművészet nemcsak „díszlet”, hanem a szöveg és a látványvilág szerves része lett. Ezzel csúcsosodik ki Attila misziója is, hisz így még több emberhez – ráadásul a festészet iránt kevésbé fogékony fiatalhoz is eljut a hír, mely szerint a művészet trendi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában