Megjelent a LOUBOUTIN

2021.02.27. 15:30

„Azt üzenjük a fiataloknak: építsétek fel magatokat!” – Zeit x Dridan, a feltörekvő rapduó (videók)

„200-ra gyorsul a Panamera. Ice Cream, Geld, Benz, Caramella. Flex lesz,Bamm-Bamm, Cataleya. Nem egyenes az utunk, ez La Favela.”

Horváth-Balogh Attila

Dridan (Hajdu Dániel) és Zeit (Deli Tamás)

Fotó: ZH Archívum

Októberben jelent meg Zeit x Dridan, azaz Deli Tamás és Hajdu Dániel első közös produkciója, a 200KM/H, melynek klipjét a formáció Youtube-csatornáján már 16 ezren tekintették meg (a fenti részlet is ebből való). A minap pedig felkerült a csatornára – egyelőre csak audio formában – legújabb munkájuk, a Louboutin.

- 2017 óta egyedül próbálkoztam a rappel, mint műfajjal, de csak úgy félgázzal, sok energiát, vagy pénzt nem fektettem bele akkor még – bocsátotta előre Zeit. – Előtte évben ismerkedtem meg a társammal, Dridan-nal, azaz Hajdu Dániellel, akivel osztálytársak lettünk a középiskolában. Nagyon sokat lógtunk együtt, s ma már a legjobb barátom, bármiben számíthatunk egymásra. 2019 elején elkezdtünk német zenéket hallgatni és azon gondolkoztunk, hogy ezt a stílust be kéne hozni Magyarországra is, mert elég egyedi, nem hallottunk itthon hasonló zenét. Akkor kezdtem el írni a 200KM/H-t és láttam, éreztem Danin, hogy ő is nagyon benne lenne ebben, szívesen zenélne velem. Ennek nyomán döntöttem úgy, hogy felkérem: énekelje ő a refrént. Így született meg ez a dal és vele együtt a formáció. Úgy gondoljuk, bejött ez az együttműködés és ezentúl valószínűleg csak együtt dolgozunk majd a zenéken, ahogy az időnk engedi.

Dridan (Hajdu Dániel) és Zeit (Deli Tamás)
Fotó: ZH Archívum

Zeit azt is elárulta: dalaikban nem kell mély értelmű üzeneteket keresni, csak hallgatni és sodródni a zenével, illetve a szöveggel. Előbbieket készen vásárolja, utóbbiakat pedig ő írja.

- Úgy gondoljuk, most még nem szeretnénk fellépni sehol, egyelőre csak magunknak és a közönségünknek készítjük a dalokat, aztán ha már sikerül az általunk is elvárt szintre fejlődni, örömmel teszünk eleget a meghívásoknak – mondta. – Hogy mégis, mit szeretnénk üzenni a fiataloknak? Azt, hogy próbálják meg mindenből a legtöbbet kihozni és folyamatosan tanuljanak, fejlődjenek, építsék fel magukat, a saját kis világukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában