Klippremier

2020.01.20. 11:00

HRflow: az őszinte dalszövegekkel mindenki tud azonosulni

HRflow, azaz Hegyi Roland egyedi stílusával egyre meghatározóbb szerepet tölt be a hazai zenei világban. Legújabb alkotását, a Nem voltam jó hozzád című klipet elsők között a zaol.hu-n láthatja a közönség.

Ujvári Klaudia

HRflow új dallal jelentkezett

Fotó: Rádli Bence

Tudta, hogy HRflow zalai származású? Keszthelyen született, de Felsőpáhokon nőtt fel. Pont 10 év telt el azóta, hogy Nagy Márkkal közösen műsort vezetett a helyi kereskedelmi rádiónál. Elmondása szerint azóta hosszú utat járt be.

Megkeresésünkre mesélt nekünk munkásságáról, a legújabb számáról és a jövőbeni projektjeiről is.

HRflow új dallal jelentkezett
Fotó: Rádli Bence

Mindig ragaszkodsz ahhoz, hogy te írd meg a dalt?

- Igen. Először a zenét írom meg, arra építem a dalszöveget. Utána adom át a produceremnek, King BJ-nek, aki hangszereli és hozzáteszi az ötleteit.

Milliós letöltéseid vannak, a közösségi médiában is egyre jobban teret nyersz. Miben látod a sikered titkát?

- Őszinték a dalszövegek, valamilyen szinten minden ember tud vele azonosulni. Ez mellé kapnak egy érdekes arcot is.

Ha már közösségi média, az influenszer-jelenség mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Mi a véleményed erről?

- Szerintem mindenki olyat vállaljon el, amit be tud építeni az arculatába. Szép összegekről beszélhetünk egy-egy poszt esetében, de nem jó az emberek torkán leerőltetni a fogfehérítést és a telefontokokat. 2020-tól együttműködünk a Playersroommal, ami azért testhezálló, mert alapvetően is szoktam náluk vásárolni.

A Parfüm című klipedben néhány snitt erejéig feltűnik a Zalai Hírlap. Ezzel a húzással kizárólag a zalai származásod szeretted volna tükrözni?

- Így van, szándékosan ezért került bele.

 

Hiro, Giajjenno, Missh. Néhány előadó, akikkel nagyot alkottál. Kik inspirálnak hazai, illetve világviszonylatban?

- Csak olyanokkal dolgozom együtt, akik inspirálnak. A felsorolt előadók is ilyenek. Missh volt az első, aki azt mondta évekkel ezelőtt, hogy működni fog a produkció, csak 110%-on csináljam. Akiket brandépítés szempontjából követek: Swae Lee, Ghali, SCH és Azet.

Mi a fontosabb számodra: a szakmai elismerés vagy a rajongók visszajelzése?

- Nekem előbb mondták szakmabeliek, hogy jó, amit csinálok és itt a helyem, mint táborom lett volna. Ez a hirtelen felkapott arcokról nem mondható el.

Kik hallgatnak leginkább HRflow számokat?

- Szinte mindenki tud velük azonosulni. Valahol egy idősebb úr játssza gitáron a Rafináltat, de kaptam már olyan videót is, hogy egy kétéves kislány táncol a Nehézre.

Megérkezett a legújabb dalod, a Nem voltam jó hozzád. Megosztanál néhány háttér-információt az új szerzeménnyel kapcsolatban?

- Elég egyedi klip lett. Az élő felvételeket Matuz Ádámmal forgattuk, a drónos részeket Farkas Attilával. Ezt követően minden jelenetet megrajzolt és animált Tóth-Horgosi Gergely. Kb. 2 hetes folyamatos munkát vett igénybe és Szatmári Zoltán segítsége nélkül nem lett volna ilyen a grafika. Én rendeztem és írtam a forgatókönyvet.

Hogy néz ki egy koncerted? Megrohamoznak a rajongók?

- A múlt évben kb. 150 fellépésem volt, ebből, ha rossz élményt kéne mondanom, maximum kettő jutna eszembe. Szerintem ez elég jó arány. Kétszer jártam körbe az egész országot, de felléptem Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában és Szerbiában is. A legtöbb helyen ott is kétszer. Nyáron volt olyan hétvége, amikor 5 bulit nyomtam. Délután fél 2-kor kezdődött az első és hajnali fél 3-kor az utolsó. Ahol tudok, mindig maradok és képet is szívesen készítek a hallgatóimmal, de általában indulnunk kell tovább, hogy ne késsünk a következő városból. Január 31-én leszek legközelebb Zalaegerszegen, az ismert szórakozóhelyén.

Kivel dolgoznál együtt a jövőben?

- Sokan kapaszkodónak nézik a közreműködéseket, szerintem ez nem jó megközelítés. Egy sikeres előadó nem fogja a nevét adni egy kellemetlen produkcióhoz. Én a külföldi zenékben is azt szeretem, hogy kísérleteznek. Például Dj Khaled projektjei is ilyenek. Összerak előadókat és a végeredmény egy sláger. Nemrég hallottam egy tehetséges srácról, akit még elég kevesen követnek, de szívesen beszálltam az egyik zenéjébe, mert jó. Február 14-én jön Metzker Vikivel egy közös dalunk, ami szintén egyedi párosítás. Mikor elküldte az ötletet, meghallgattam és egyből a fülemben maradt. Persze ez BJ érdeme is, de nagyon érzi a zenét és a stílusát is adom. Legutóbb egyébként ByeAlex keresett meg egy közös dallal. Tisztelem a munkásságát és nagy lehetőség, de nem tudtunk megegyezni a hangzással kapcsolatban, így kiszálltam a dalból. Viszont ez nem zárja ki, hogy nem csinálunk valami mást a jövőben.

Frissítés

A Nem voltam jó hozzád című klip másfél nap leforgása alatt az első felkapott videó lett az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában