Remények

2024.01.17. 15:18

Az Eb-szerepléséért küzd a magyar válogatott kulcsjátékosa

Az olasz másodosztályban játszó Nagy Ádám sorsát eldöntheti a tavaszi szezon.

MW

Nagy Ádám (elöl), a magyar és Szpasz Gyelev, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Bár a magyar labdarúgó-válogatottban alapembernek számít a 77-szeres válogatott játékos, Nagy Ádám, az olasz Serie B-ben szereplő Pisában kevés lehetőséget kap. A közelgő Európa-bajnokság miatt így arról lehetett hallani, hogy a több játéklehetőség reményében a 28 éves középpályás klubot vált a téli átigazolási időszakban.

 Marco Rossi szövetségi kapitány többször is hangsúlyozta, hogy 

aki be akar kerülni az Európa-bajnokságra készülő keretbe, annak játszania kell 

– olvasható az Origón. Nagy Ádám az őszi szezonban csupán 451 percnyi játéklehetőséget kapott a Pisában, így egyre inkább lépéskényszerbe kerül a magyar játékos, ha helyet szeretne kapni a nyári kontinenstornára készülő csapatban. 

Török és magyar ajánlatok 

Nagy Ádám 2015 szeptemberében mutatkozott be a magyar labdarúgó válogatottban, és hetvenhét válogatott mérkőzésen játszott, ezeken két gólt szerzett a Ferencváros ifjúsági csapataiban nevelkedett játékos.

 A Fradiból 2016 nyarán az olasz első osztályban szereplő Bologna csapatába igazolt,

 majd három szezon után az angol másodosztályú Bristol City-ben játszott. Az angoloktól 2021 nyár végén Olaszországba szerződött, a másodosztályú Pisa csapatába. 

Az idei szezonban mindössze tizenkét meccsen lépett pályára, így a középpályást a téli átigazolási időszakban már összehozták Ádám Martin klubjával, a dél-koreai Ulszan Hyundaijal, a Mocsi Attilát foglalkoztató török Rizesporral, és még olyan hírek is felröppentek, hogy hazatér kölcsönben a Fehérvár FC-hez – írta meg a Magyar Nemzet. 

Még harcol a helyéért 

A játékos menedzsere, Kövesdi Viktor elárulta, hogy Nagy Ádám nyárig biztosan Pisában marad, ugyanis szeretné kivívni a helyét a csapatban. – Csak a sajtóban jelentek meg találgatások, a mi részünkről és a klub részéről senki sem mondta, hogy Ádám a télen távozna a Pisától. Ő mindig úgy állt hozzá, hogy szeretné visszerezni a helyét a csapatban. Pályafutása korábbi szakaszaiban is volt már ilyen helyzetben, és akkor is sikerült bizonyítania. Nyárig mindenképp a Pisában képzeli el a jövőjét. Az előző két mérkőzés pedig azt mutatja, az edző is számít rá, tehát a klubnál sem téma a távozása – mondta el Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda társtulajdonosa. 

A Montenegró ellen 3-1-re megnyert Eb-selejtezőn Nagy Ádám rúgta a magyar válogatott harmadik gólját, és a magyar játékosnak feltehetően nagyon sokat érne a kimagasló mezőnymunkája és rutinja a nyári Eb-n is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában