Hagyomány

2024.01.20. 09:36

Március közepéig láthatók a Cirkuszfesztivál győztes produkciói a Fővárosi Nagycirkuszban

Mintegy három évtizedes hagyomány, hogy a fesztivál utáni műsorban két hónapon keresztül a magyar közönség megtekintheti a seregszemle győzteseinek produkcióit.

MW

Az olasz Elisa Cussadie papagáj száma a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Fõvárosi Nagycirkuszban 2024. január 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Fesztivál Plusz - Világsztárok Budapesten című műsor keretében szombattól lesznek láthatók a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál győztes produkciói a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mintegy három évtizedes hagyomány, hogy a fesztivál utáni műsorban két hónapon keresztül a magyar közönség megtekintheti a seregszemle győzteseinek produkcióit - idézi a cirkusz pénteki közleménye Fekete Pétert, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját.

Mint írják, a fesztivál legfontosabb üzenete a béke volt, ezt szeretnék erősíteni a fesztiválgyőztes artisták közreműködésével a Fesztivál Plusz-Világsztárok Budapesten előadásain.

A műsorban fellép a fesztivál aranydíjas mongol csoportja, a Troupe Zola, az ezüstdíjas Elisa Cussadié papagájidomár Olaszországból és a szintén ezüstdíjat nyert Andrej Pogorelov Fehéroroszországból, aki egy halálkerék-produkciót mutat be. Látható lesz továbbá a bronzdíjas olasz Alex Giona lovasakrobata, a Red-White-Green Show - Hungarian Supertalents magyar kiválóságokat felvonultató műsor bronzdíjasa, Russnák Regina és a White Show - Lyrical Circus Late Night Show ezüstdíjasa, Anton Mihejev Oroszországból, akik mindketten gurtniszámot adnak elő.

Fellép a műsorban továbbá az olasz-spanyol származású Bruno Macaggi zsonglőr, Anton & Viktor Franke orosz bohócok, a vietnámi Bui Quoc Huy egy kerékszámmal és a tajvani Walker Diabolo zsonglőrcsapat is.

A műsor március 17-ig tekinthető meg a Fővárosi Nagycirkuszban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában