Fiatal művészeknek

2024.01.13. 09:40

Alkotói ösztöndíjpályázatokat hirdetett a Petőfi Kulturális Ügynökség

Fiatal művészek számára hirdetett alkotói ösztöndíjpályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ). A kilenc ösztöndíjra január 31-ig lehet jelentkezni.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A pályázatok célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges művészek és kutatók pályakezdését, alkotómunkáját – áll a PKÜ MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, fiatal művészek számára ez az egyik legnagyobb ösztöndíjcsomag az országban.

A sikeres pályázók 2024-ben 12 hónapon keresztül havonta bruttó 200 ezer forintos ösztöndíjat kapnak.

Az anyagi támogatás mellett az ösztöndíjprogram számos bemutatkozási lehetőséggel, kiállítással és komplex értékképző tevékenységgel segíti a tehetségek kibontakozását – olvasható a közleményben.

Mint írják, pályázhatnak képzőművészek, művészettörténeti kutatók, műkritikusok, kézműves-iparművészek, fotográfusok, kutatók, hangszeres és énekes szólisták, koreográfusok és tánctudományokkal foglalkozók, zeneszerzők és zenetudósok, valamint dzsessz előadóművészek. A pályázatokhoz csatolni kell többek között a szakmai önéletrajzot és a munkatervet.

A megpályázható ösztöndíjak között van a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj, a Kállai Ernő Művészettörténészi és Műkritikusi Ösztöndíj, a Kozma Lajos Kézműves-Iparművészeti Ösztöndíj, a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj, a Szegedi Kis István Kutatói Ösztöndíj, a Fischer Annie Zenei-előadóművészeti Ösztöndíj, a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíj, a Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj és a Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíj.

A pályázatokról további információ a petofiugynokseg.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában