Krimi

2024.03.07. 19:30

Vége a veszélyes teaszeánszoknak, vádat emeltek a kuruzsló ellen

Tudatmódosító szerekkel tartott szertartások miatt kell a bíróság elé állnia a siklósi nőnek.

MW

Magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kapható, nem birtokolható, és nem fogyasztható szerekről van szó

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint kuruzslás miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség egy baranyai nő ellen, mert tiltott tudatmódosító szerek használatával szervezett szertartásokat 2022-ben - írja az MTI.

A Baranya Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nő korábban külföldön élt és dolgozott, hosszabb időt töltött Dél-Amerikában is, ahol egy tudatmódosító főzet fogyasztása köré épülő szertartással ismerkedett meg.

A nő 2022 februárjában visszatért Magyarországra azért, hogy a külföldön tanultakat hasznosítsa: tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva fizetős gyógyító szeánszok tartására készült.

A teaszeánszok sokkal veszélyesebbek lehetnek, mint hinnénk
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A nő korábban elvégzett egy természetgyógyászati alapmodult, azonban sem szakképesítése, sem szakképzettsége vagy egészségügyi végzettsége nem volt.  Mégis létrehozott egy internetes oldalt, amelyen keresztül házilag készített természetes alapú háztartási szereket forgalmazott, illetve különféle szertartások, terápiák elvégzésére ajánlkozott. A vádlott a szertartásokat egy Siklóshoz közeli településen vásárolt ingatlanon végezte.

A nő a szertartáshoz szükséges főzet alapanyagait és a szertartás során használatos más anyagokat annak ellenére szerezte be, hogy tisztában volt vele: magyarországi kereskedelmi forgalomban nem kapható, nem birtokolható, és nem fogyasztható szerekről van szó.

A vádlott 2022 nyarán legalább négy ember részvételével végzett "teaszeánszot", amelyen az egyik résztvevőnél oly mértékben elhatalmasodtak a látomások, hogy gyalogosan menekült el a helyszínről. A menekülés közben számos sérülést elszenvedő embert az esti órákban találták meg a keresésére induló rendőrök.

A nő lakóhelyén tartott, illetve a szeánszokon felhasznált anyagok egy része kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősül - írta a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában