Krimi

2023.12.20. 10:32

Életveszély az utakon: elkeserítő adatokról számolt be a rendőrség

A rendőrök összesen 275 olyan járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt héten, akik ittas vagy bódult állapotban közlekedtek járművükkel – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján kedden.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: ambrozinio

Mint írták, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett Alcohol & Drugs elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők több mint fele olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét – tájékoztattak.

Az ORFK közleménye felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak, ezzel pedig nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet.

Ha valaki ittas vagy bódult állapotban ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben – írták a police.hu-n.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában