Krimi

2023.11.08. 10:40

Megdöbbentő részletek derültek ki: pillanatok alatt végzett a gyilkos Bagdy Emőke fiával

Új információk láttak napvilágot az aljas támadásról.

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner

A neves pszichológus fia, Császár Zsolt, az Egyesült Államokban élt, október 21-én az Arizona államban található Phoenix városában gyilkolta meg a mindössze 18 éves Yaalijah E. Jackson. A gyanúsított azt bizonygatta a rendőröknek a történtek után, hogy összeveszett a zuhanyzóból kilépő Zsolttal azon, hogy az bent hagyta a holmijait a fürdőszobában, ő pedig megijedt, hogy Zsolt rá akar támadni, ezért védekezésből halálra késelte.

A magyarázkodása már akkor sem tűnt életszerűnek,

már csak azért sem, mert nehezen hihető, hogy a Zsolthoz képest óriásnak tűnő Jackson megrémült volna az 53 éves magyar férfitől. A gyilkosság körülményei is arra utalnak, hogy Bagdy Emőke fiának esélye sem volt a védekezésre.

Császár Zsoltot a 18 éves Yaalijah E. Jackson gyilkolta meg
Forrás: County Sheriff's Office

A gyilkosságért elkövetett emberölés esetén Arizonában halálbüntetés is kiszabható.

– Továbbra is azt támasztják alá a tények, hogy Zsoltot odacsalták, hogy megszerezzék a mobiltelefonját és az öreg autóját – mondta el a Blikknek  Császár-Nagy Noémi, az áldozat ikertestvére. A hatóságok azóta megtalálták és lefoglalták Zsolt autóját is, amit a tettes társai a támadás után elvittek. A magyar férfi nem is ismerte a gyilkosát vagy gyilkosait, sőt, korábban még a városban sem járt. Október 21-én délben érkezett meg Phoenixbe, majd 16.45-17.00 között ölték meg egy apartmanban. A testén talált sérülések alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen.

Valószínűleg annyira meglepetésként érte a támadás, hogy még a karját sem tudta felemelni, hogy kivédje a szúrásokat. A kés pengéje a hasát és a szívét érte, a gyilkosa mindössze hat másodperc alatt végezhetett vele.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában