Krimi

2023.10.12. 21:32

Óriási fogás: 300 magyar nyomozó dolgozott egy ügyön, elfogták a tetteseket

Több milliót csaltak ki az áldozatoktól.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

Az elmúlt héten egy egész Magyarországot behálózó online csalásokra szakosodó, ukrán hátterű bűnbanda vezetőit fogták el, több vármegye rendőri erői és a Terrorelhárító Központ együttműködésének eredményeként – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője csütörtökön.

Farkas Péter alezredes budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a gyanúsítottakat, köztük a bűnbanda feltételezett, Magyarországon élő ukrán vezetőjét több hónapos előkészítő munka után vették őrizetbe.

Az alezredes elmondta, hogy országosan mintegy 300 nyomozó dolgozott, illetve dolgozik az ügy felderítésén, eddig 33 gyanúsítottat fogtak el, közülük 11 embert tartóztattak le.

A rendőrség jelenlegi információi szerint az online bűnözők mintegy 200 millió forintot csaltak ki a károsultaktól, ebből eddig hozzávetőleg 30 milliót sikerült visszaszerezni – tette hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában