Bulvár-celeb

2023.07.23. 06:30

Ez már durva: kilopták az ipari alpinista alól a kötelet, amíg ég és föld között dolgozott

Gábor éppen befejezte a munkát, amikor látta, hogy nagy a baj.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Több évtizede dolgozik ipari alpinistaként Becse Gábor, de ilyen hihetetlen eset még nem történt vele, sőt kollégáival se. Egy nyolcadik emeleti erkély festését végezte Budapesten, a Havanna lakótelep Csontváry utcájában, amikor ellopták alóla a rögzítőkötelét.

Gábor a 8. emeleten dolgozott
Fotó: Olvasói fotó

Az 53 éves férfi elmondta a Metropolnak, hogyan történhetett, hogy munka közben eltulajdonították a rögzítőkötelét. 

A megrendelt munkámat végeztem, ami annyit tesz, hogy egy erkélyt kellett kívülről lefestenem. Felmentem a tetőre, kikötöttem a kötelem és beereszkedtem a 8. emeletre. Körülbelül egy óra alatt elkészültem. Bemásztam az erkélyre a munka végeztével. Levettem a szerelésem és kiengedtem a kötelet, ez körülbelül tíz perc volt. Elindultam fel a tizenegyedik emeletre, hogy leszereljem a kötelet, de döbbenetemre nem találtam a helyén

– emlékezett vissza a Metropolnak Gábor, akinek nagy szüksége lenne a kötélre, hiszen a munkaeszköze, ezért visszavásárolná. 

A megkárosított ipari alpinista
Forrás: Olvasói fotó

A lopás miatt a rendőrséghez is fordult Gábor, a BRFK tájékoztatása szerint július 19-én 18 óra 30 perc körül érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy egy XVIII. kerületi társasház tetejéről ellopták egy ott dolgozó alpinistának az ereszkedéshez használt kötelét. Az ügyben a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság lopás miatt ismeretlen tettessel szemben szabálysértési eljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában