elektronikus ügyintézés

2021.02.02. 18:00

Már online is érvényesíthetők a vadászjegyek

Megnyitotta a vadászok előtt az online vadászjegy érvényesítésének lehetőségét a 2021/2022. vadászati évre az Országos Magyar Vadászkamara.

A vadászkamara honlapján hétfőn megjelent tájékoztatás szerint ezt a lehetőséget azon vadászoknak biztosítják, akik korábban személyes ügyintézés során már váltottak vadászjegyet. Az új vadászoknak első alkalommal továbbra is be kell fáradniuk az adott területi szervezet irodájába, azonosítás és a szükséges nyilatkozatok kitöltése és aláírása miatt.

Az online vadászjegy érvényesítés használata nem kötelező, lehetőségként egészíti ki a területi szervezetek korábbi vadászjegykiadási rendjét, gyakorlatát.

Reményeik szerint az online érvényesítés elősegíti a vadászok ügyintézését, a járványügyi helyzet kapcsán jelentősen csökkenti a sorban állást a területi szervezeteik irodáiban.

Az online ügyfélszolgálati rendszer nemcsak számítógépről, hanem mobil eszközökről is elérhető a kamara internetes oldalán, az űrlapok felhasználóbarát kitöltését információs ablakok segítik. A vadászjegyváltás folyamata 5-10 percet vesz igénybe, amelyhez a hatályos vadászjegyre és egy bankkártyára van szükség.

A vadász eldöntheti, hogy érvényesített vadászjegyét és a kapcsolódó vadászkamarai kiadványokat személyesen kívánja átvenni, vagy postai küldeményként a lakcímére postázva kívánja megkapni.

Ezek is érdekelhetik