január 31-ig érvényes a tavalyi

2019.01.07. 09:46

Egyre többen vesznek elővételben éves autópálya-matricát

2018 végén több mint 121 ezer éves e-matrica kelt el az érvényességi idő kezdete előtt, jóval több, mint 2017 végén.

A megelőző évhez képest 18 százalékkal több, közel 44 ezer országos éves e-matricát vásároltak a járművezetők a decemberi előértékesítési időszakban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A népszerű kényelmi szolgáltatás lehetővé tette, hogy az autósok akár már egy hónappal az érvényesség kezdete előtt megváltsák gépjárművükre a következő évre szóló úthasználati jogosultságukat.

A matricák beszerzésére biztosított több idő enyhíti a korábban január végén kicsúcsosodó vásárlási rohamot.

2018 végén több mint 121 ezer éves e-matrica kelt el az érvényességi idő kezdete előtt. A 2017. decemberi adatokhoz képest jelentős növekedés mutatható ki az eladott országos jogosultságok darabszámában, amely 37 ezerről 44 ezer közelébe nőtt.

Az országos éves jogosultságok ára hetedik éve változatlan, a megyei matricák a 2015-ös bevezetés óta a rendkívül kedvező, 5000 forintos áron szerezhetőek be.

A gyorsforgalmi hálózat lendületes bővítésének köszönhetően ugyanakkor az e-matricákkal egyre több magas szolgáltatási színvonalú útszakasz vehető igénybe.

Mivel a tavalyi éves matricák 2019. január 31-ig használhatóak, még közel egy hónap áll a hazai díjköteles utakon gyakran közlekedők rendelkezésére az új jogosultságok beszerzésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában