Bulvár-celeb

2024.01.13. 22:00

Ön mit gondol? Fizessünk a pisilésért, vagy inkább ne?

Van, aki szerint kapzsiság pénzt kérni a mosdóhasználatért.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Egy nagy közösségi oldal egyik csoportjában terítékre került a téma: pofátlanság vagy jogszerű-e, hogy fizetni kell a mosdó használatáért a plázákban – írja a Magyar Nemzet a Haon cikke alapján. A poszt alatt kialakult vita nyomán a portál utánanézett a dolognak.

Az unokámnak vécéznie kellett, és amikor az ajtóhoz értünk, kiderült, hogy pénzbe kerül a mosdó használata. Bevallom, kiakadtam. Szerintetek nem pofátlanság? A bevásárlóközpontban üzemelő éttermeknek nem kötelességük az ingyenes illemhely biztosítása?

 – írta a kérdező. A kommentelők egy része kapzsiságnak véli a dolgot, mások szerint nincs ezzel semmi baj.

 

Illusztráció: Shutterstock

"A magyarországi bevásárlóközpontokra nézve a mosdóhasználat ingyenessé tételére nincs előírás" – válaszolt a Haon kérdésére Nemes Imre debreceni ügyvéd. 

Elmondta:  az illemhelyek használati díjának kérdése így elsősorban az adott bevásárlóközpont üzemeltetőjének döntésén múlik. Így arra sincs előírás, hogy ha valaki az üzletközpont éttermében fogyaszt, ingyenesen használhatja-e a mosdót.

Törvényi előírás hiányában pedig a bevásárlóközpontot üzemeltető gazdasági társaság dönthet az illemhelyek ingyenességéről, azonban a költségek fedezése más szereplők bevonásával is megoldható 

– fejtette ki az ügyvéd.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában