Bulvár-celeb

2023.07.19. 05:00

Megható: Oszter Sándor egészen rendhagyó emlékművet kapott

Az ásotthalmi Rózsa Sándor fesztiválon avatták fel az alkotást.

MW

Forrás: Bors

A fesztivált a híres betyár emlékének szentelték, immár 11. alkalommal. 

Azt mondani sem kell, hogy a 2021-ben elhunyt Oszter Sándor neve az évtizedek során egybeforrt Rózsáéval, a hírnevét ugyanis annak idején a Magyar Televízió Rózsa Sándor-sorozata alapozta meg, amelyben felejthetetlen alakítást nyújtott.

Ezért sem véletlen, hogy éppen a július közepén tartott eseményen avatták fel a színművész fából készült emlékművét, az avatóbeszédet pedig nem más mondta el, mint a színművész lánya, Oszter Alexandra. 

 

Még egy ágyú is eldördült

Alexandrát mélyen meghatotta, hogy az emlékművet egy neves betyár, Smahajcsik Péter és családja teljes mértékben finanszírozta.

Az emlékművet a színészóriás lánya avatta fel
Fotó: Oszter Alexandra 

Nem lehetek nekik elég hálás, hogy teljes mértékben vállalták a költségeket, a mai világban ez nagy szó, nagyon megható. Az emlékmű egyébként annak a fának a tövében helyezkedik el, amit Rózsa Sándor fájának neveztek, Ásotthalom volt ugyanis a híres betyár területe, úgymond búvóhelye. Az emlékmű átadásakor kivonultak a hagyományőrzők, és egy ágyú is eldördült édesapám tiszteletére. Igazán megindító pillanat volt. Ezt követően a polgármester asszonnyal együtt lelepleztük a fafaragást és egy beszédet is mondtam

– mondta el meghatottan a színművész lánya, aki másnap már egy másik betyárfesztiválon vett részt, és énekelte a himnuszt.

Alexandra azt is elárulta, hogy édesapja hosszú ideig volt a fesztivál fővédnöke, a hagyományőrzőknek viszont a halála után meg kellett találniuk azt a személyt, aki tovább tudja vinni ezt a tisztséget. A választásuk pedig Alexandrára esett.

Marad a birtok?

Bár tavaly ősszel még arról volt szó, hogy túladnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész 700 milliós hagyatékán, a család időközben meggondolta magát. A hatalmas birtokon álló diósjenői kúriától érzelmileg még akkor sem tudtak elszakadni, ha a fenntartása a rezsiköltségek miatt nagy feladat.

Hogy miként döntöttek, kiderül a Ripost cikkéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában