Bulvár-celeb

2022.10.26. 05:33

Szívszorító, mi derült ki az Edda elhunyt sofőrjéről

Az Edda saját halottjának tekinti a múlt héten elhunyt Kiss Zoltánt, vagy ahogy ismerősei hívták, Hagymát. Az együttes a novemberi miskolci és szegedi nagykoncertjét barátjuknak ajánlja, aki már nem tarthat velük.

Fotó: EDDA Művek

Az Edda Művek múlt hét szerdán elvesztette Kiss Zoltánt. 

Pataky Attila sírva mesélt a Borsnak a történtekről. Megrázta a szörnyű tragédia, hiszen Hagyma csaknem három évtizeddel ezelőtt csatlakozott sofőrként az együtteshez. Jó ideje családtagként tekintettek rá. Kapcsolatukra való tekintettel a zenekar saját halottjának tekinti Hagymát.

– Lassan kezdem csak fölfogni, hogy Hagyma nem jön többet, nem kanyarodik be a kisbusszal, nem kezd el viccet mesélni – kezdte Pataky. – Őrületesen hiányozni fog az életünkből, hihetetlenül precíz, pontos és szerethető ember volt. Jövő héten kezdődik a a novemberi turnénk, valahogy össze kell kaparnom magam addigra. A miskolci és a szegedi koncertet az Edda Művek Hagymának ajánlja – mondta a zenekar vezetője, majd hozzátette, barátja emlékére egy dolgot megfogadott:

– Ő soha nem káromkodott vezetés közben, pedig nagyon sok éven át mentem vele. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy tudja ilyen türelmesen kezelni autóstársait. Azt mondta nekem: „Attila, a hatmilliárd élő emberből én csak egy vagyok, együtt kell haladnom velük, én hiába dühöngök, ők úgysem hallják.” Ezért magamban megígértem neki odaátra, míg élek és vezetek, többé az én számat sem fogja csúnya szó elhagyni – emlékezett vissza.

Kiss Zoltán 67 éves volt, egészséges, életerős férfi, szerette az életet. A zenekart is mélységesen megrázta a tragédia, de a családtagoknak sokkal nehezebb.

– Beszéltem a fiával és a lányával, egyelőre ők sem tudnak semmit, hogy pontosan mi történt az édesapjukkal. Az 90 százalékosan kizárható, hogy elütötték volna. A házához egy nagy lejtőn kell lejutni, ott történhetett valami, és ahogy elesett, olyan komoly fejsérülés érte, ami az életébe került. Óriási teher zúdult a gyermekei nyakába, van elég elintéznivalójuk, így a temetése egyelőre távolinak tűnik. Szomorú és fájdalmas időszak ez, és egy darabig az is marad. Hiszem, hogy kellett odaátra egy nagyon jó ember valamiért – fűzte hozzá Pataky Attila.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában