Gyenesdiás

2016.03.29. 13:57

Megújuló utak, világítás és játékhajó, programok – Gyenesdiáson már készülnek a szezonra

Gyenesdiás - A strandok és a zöldterületek felújítása, gondozása mellett a nyári programok előkészítése is megkezdődött a községben. A képviselő-testület a napokban tárgyalt a szezonra való felkészülésről.

Keszey Ágnes

Bár a sok csapadék és Balaton magas vízállása sok munkát megnehezített, már javában zajlik a strandok felkészítése a vendégek fogadására. a gallyazások már megtörténtek, a zöldterületek szépítése folyamatos. A szokásos feladatok mellett felújítások is történnek. A diási Játékstrandon megújul a strandi épület tetőszerkezete, a csatornarendszer és a vizesblokk, átépítik a játékhajót. Fejlesztik a beléptetőrendszert is. Azoknak a helyi lakosoknak, akik határidőre rendezték adókötelezettségüket a strandigazolvány kiváltásához nem kell igazolást kérniük a hivataltól, hiszen a rendszer automatikusan kezeli ezt. A gyenesi Lidó strandon a szezon befejeztével kezdődik átalakítás, így jövőre megújult strand várja a látogatókat, ennek tervezése megkezdődött.

– 42 kilométernyi úthálózatunk felújítására fordítunk az összegből, melyet jól gazdálkodó településként kaptunk. Egy hónapon belül megkezdődik az utak rendezése, a csapadékvíz - elvezetés korszerűsítése, közel száz millió forint ráfordítással. LED-es lámpákra cseréljük és bővítjük a közvilágítást. Ez a közel száz millió forintos beruházás a közbiztonságot is befolyásolja. A közterületekre 60-70 ezer virágot ültetünk ki - sorolta a munkálatokat Gál Lajos polgármester.

A strandon több munka is zajlik a szezon előtt. Az önkormányzat dolgozói, Gép Miklós és Szür Sándor dolgoznak

A helyi klubkönyvtár idén is megszervezi a hagyományos nyári programokat. Mint a képviselő-testületi ülésen tárgyalt előterjesztésben Hársfalvi György, az intézmény vezetője összefoglalta: a pünkösdi szezonnyitó, a Keszegfesztivál, a Bornapok és a Községházi esték hangversenysorozat az idei szezonban is várja a vendégeket.

Szalóky Szilvia, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnöke érdeklődésünkre közölte: számos újdonságot terveznek az idei szezonra.

- Egy már beadott pályázatunk befolyásolja nagyobb ívű fejlesztéseinket: minden attrakciónk a családbarát település jelige alatt újul majd meg. Tovább folytatjuk garantált programjaink széles kínálatát, hogy vendégeink négy-öt éjszakás tartózkodással érkezzenek, hisz ennyi idő is szűkösen elég a település és környezete kínálta szórakozási túrázási és kulturális lehetőségeink megtekintésére. A legközelebbi eseményünk a gyenesdiási Piac megnyitója, illetve a Nyitott Balaton programsorozat keretében megrendezésre kerülő Gyenesi Ízlelő gasztrotúrát és az első Balatoni Barista Bajnokság lesz – szólt az elnök a gyenesdiási programokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!