Gyenesdiás

2013.06.05. 13:08

Nagyi staféta, közös nótaszó Gyenesdiáson

Gyenesdiás - Első alkalommal szervezett juniálist az Aranykorúak Társasága, mely a keszthelyi járás, a térség nyugdíjas szervezeteit fogja egységbe.

Sámel József

Benépesült szerdán a gyenesdiási lőtér, tucatnyi nyugdíjas klub közel kétszáz tagja érkezett a hagyományteremtő találkozóra.

Ötletgazdaként Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője, a társaság elnöke érdeklődésünkre elmondta: tavaly alakították meg az Aranykorúak Társaságát, célként kitűzve az ismerkedést, a barátkozást, s természetesen azt, hogy adott esetben segítsék is egymást. E célok jegyében szervezték meg a juniálist, melynek minden bizonnyal lesz folytatása.

A programot - Koroncz Katalin népdalénekes és Stefán Ferenc zenész irányításával - közös nótaszó nyitotta meg, majd dr. Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője köszöntötte az időseket. Főzőverseny, kézműves bemutató és rendőrségi vagyonvédelmi előadás szerepelt egyebek mellett a programban, de sikert aratott a Nagyi staféta elnevezésű ügyességi verseny is. A találkozó közös nótával zárult. Megtudtuk, a társaság tervei között szerepel, hogy a későbbiekben hivatalos szervezetté alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!