Vállalkozások

2017.11.15. 17:12

Fiatal vállalkozóknak a sikerhez vezető útról

Ez a hét a fiatal vállalkozók hete. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által a fővárosban szervezett rendezvények mellett kilenc másik hazai városban, köztük a zalai megyeszékhelyen is programokat szerveztek.

Hajdu Péter

Böjte Sándor, a FIVOSZ megyei elnöke köszönti a kezdő vállalkozókat Fotó: Katona Tibor

Zalaegerszegen a FIVOSZ megyei szervezete az Art Moziban előadásokat szervezett szerdán annak érdekében, hogy segítse a fiatalokat az elhelyezkedésben, illetve a sikeres vállalkozásuk sikeressége érdekében.

– Magyarországon tizedik alkalommal került megrendezésre a fiatal vállalkozók hete, mi Zalaegerszegen második alkalommal veszünk benne részt. A világ száznegyven országában is ugyanezen a héten tartanak rendezvényeket fiatal vállalkozóknak. Azokat a fiatalokat szeretnénk megszólítani a programjainkkal, akik már kezdő vállalkozók, nekik próbálunk ötletekkel, ismeretek átadásával segíteni. Azoknak is segítséget akarunk adni, akik most szeretnének vállalkozásba kezdeni. Ezért meghívtuk a mai előadásokra a Budapesti gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karának a hallgatóit is az előadásokra, hogy tapasztalatot szerezhessenek az elhangzottakból – mondta Böjte Sándor, a FIVOSZ Zala megyei elnöke.

Böjte Sándor, a FIVOSZ megyei elnöke köszönti a kezdő vállalkozókat Fotó: Katona Tibor

A mozi aulájában berendezett előadótérben Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a program résztvevőit, s hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg egy fiatalos, dinamikus város.

– Ehhez tartozik az is, hogy a fiatal vállalkozóknak olyan lehetőségeket, információkat adjunk az ilyen találkozókon, amikkel előbbre tudnak jutni – közölte a polgármester, majd Bali Zoltán önkormányzati képviselő, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke vette át a szót.

Többek között elmondta, hogy az önkormányzat az elmúlt években több olyan intézkedést hozott, amivel a befektetéseket, a vállalkozók céljait segíti. Többek között a kamattámogatások finanszírozását, vállalkozói alap létrehozását említette.

Az Art Mozi aulájában sokan érdeklődtek a vállalkozásokat érintő információk iránt
Fotó: Katona Tibor

A program kora estig tartó előadásokból állt, amik nagyjából két téma köré csoportosultak. Egy részük a számítástechnika világába kalauzolta el a hallgatókat, például a keresőbarát weboldalaknak az üzleti életben betöltött fontos szerepét hangsúlyozva, a másik hangsúlyos témakör pedig a finanszírozás lehetőségeit, a banki, illetve a pályázati lehetőségeket vonultatta fel. Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az internetes kereskedelem kockázataira hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!