Felzárkóztatásra és biztonságra

2019.01.28. 18:00

Félmilliárd forintnyi támogatást jelentett be Manninger Jenő Zalaszentgróton

Több száz millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint hátrányos helyzetű térség felzárkóztatása is szóba került azon a sajtótájékoztatón, amelyet szombaton tartott Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Arany Gábor

Veress János és Manninger Jenő

Fotó: Katona Tibor

A Batthyány utca 12. szám alatt található országgyűlési képviselői irodában Veress János fideszes önkormányzati képviselővel közösen ismertették a részleteket. E szerint a város Gyár utcai részén élő több tucat család, közel hetven lakó életkörülményeinek javítására, felzárkóztatására egészségügyi, kulturális, bűnmegelőzési, valamint a foglalkoztatást elősegítő négyéves program indul, amelyre 99 millió forint központi támogatást nyert el az önkormányzat.

Veress János és Manninger Jenő
Fotó: Katona Tibor

A másik támogatott programra elnyert 410 millió forint pedig infrastrukturális fejlesztést, elsősorban a közlekedésbiztonságot szolgálja. Ennek egyik eleme a buszpályaudvar korszerűsítése, és innen indul majd az a Volán-telepig vezető kerékpár- és gyalogút, amely átmegy a beruházás részeként felújítandó műemlék Zala-hídon is. Ezeken túlmenően négy gyalogátkelőhelyet jelölnek ki az Ifjúság és Batthyány utca csatlakozásánál, a Május 1. utcában a Katalin lakótelepnél, valamint a nagy forgalmú Penny és Z+D áruháznál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!