Gazdaság

2015.12.04. 15:40

Három hónap maradt a módosításokhoz

Zalaegerszeg - A civil szervezetek, alapítványok, egyesületek létesítő okiratait aktualizálni kell az új polgári törvénykönyv rendelkezései alapján.

Arany Horváth Zsuzsa

Ehhez nyújtott segítséget az a civil nap, amely a zalaegerszegi törvényszék és a Zala Megyei Civil Információs Központ szervezésében jött létre. Utóbbi szervezet 2003 óta (2012-ig más néven) működik, jelenleg mintegy 2000 zalai civil tömörülést támogat, tudtuk meg Horváth Ritától, a centrum vezetőjétől. A tanácskozáson a törvényszék nevében dr. Csanádi Lajos elnökhelyettes beszélt a kötelező változtatások általános hátteréről, a gyakorlati tudnivalókat konkrét példák felsorakoztatásával dr. Kovács Orsolya ügyvéd, dr. Füredi Mátyás egerszegi bírósági titkár és dr. Tauber Ákos a szombathelyi törvényszék bírósági titkára mutatta be. A téma fontosságát a nagy érdeklődés mellett az is jelzi, hogy az egyesületek, alapítványok 2016. márciusáig kell, hogy elvégezzék az aktualizálást a működésüket meghatározó okiratokon. Eddig még csak 600 zalai szervezett jutott túl a procedúrán. A törvényszék a munkálatokat és a későbbi elektronikus kérelembenyújtást segítendő számítógépes elérhetőséget biztosított a civil centrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!