Gazdaság

2015.02.15. 15:30

Torkos csütörtök: A megyében 16 étterem csatlakozott

Zalaegerszeg - E héten, február 19-én 10. alkalommal rendezik meg a torkos csütörtököt, amikor a csatlakozó éttermek a számla végösszegéből 50 százalékos engedményt adnak.

Hajdu Péter

A farsang végi, böjt előtti népszokás – a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – országos vendéglátóipari akciónappá nőtte ki magát. Ezt a gasztronómiai eseményt idén már a turisztikai- és agrármarketing területek koordinálják, együttműködésben dolgoznak ez ügyben a Magyar Turizmus Zrt. keretein belül. Céljuk, hogy a magyar turisztikai ágazat és a magyar agrárium kis- és középvállalkozásainak piacra jutását segítsék.

Fotó: vendegvaro.hu

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális marketing igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy országos szinten már több, mint 700 étterem részvételére számíthatnak. Az éttermek február 15-ig jelentkezhetnek. Zala megyéből a Magyar Turizmus Zrt. pénteki adatai szerint 16 étterem csatlakozott az akcióhoz.

– Tavaly országos szinten több mint 600 étterem látott vendégül több mint 100 ezer vendéget. A nyugat-dunántúli régióban fontosnak tartjuk, hogy az éttermek bemutassák ezen akció keretében a különlegességeiket. Helyi beszállítóktól származó nyersanyagokból, helyi hagyományos recepteken alapuló ételeket is szerepeltessenek a kínálatban – mondta el többek között tájékoztatásként Tama István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!