Gazdaság

2015.02.27. 19:24

Még várni kell az M9-esre

Az M9 Térségi Fejlesztési Tanács pénteken a Megyeházán tartott ülésén tájékozódott a leendő észak-déli irányú gyorsforgalmi út tervezésének helyzetéről.

Hajdu Péter

A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megye önkormányzatainak delegáltjaiból álló M9 Térségi Fejlesztési Tanács pénteki ülésén vezetőséget választott. Dr. Pál Attila, a Zala megyei közgyűlés elnöke vezeti elnökként a testületet, a két alelnök pedig Fodor Tamás soproni és Dénes Sándor nagykanizsai polgármester lett.

Bodó Imre, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) projektvezetője adott tájékoztatást a tanács tagjainak az M9-es út előkészítéséről. Elmondta, jelenleg három tervezési szakasz van. A Szombathely–Vasvár, a Vasvár–Nagykanizsa és a Kaposvár–Szekszárd közötti gyorsforgalmi útszakaszok esetében folyik a környezetvédelmi hatástanulmányok előkészítése. A tanácsülésen jelen levő Békefi Edina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetője az útépítés finanszírozási lehetőségeiről szólt. Többek között elmondta, hogy 2020 és 2030 között látszik esély arra, hogy az M9-es megépítését finanszírozni tudja az állami költségvetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!