Gazdaság

2014.10.21. 12:21

Kitűnő szakmai sikerek

Október 2-a és 4-e között a franciaországi Lille-ben rendezték meg a szakmák Európa Bajnokságát immár negyedik alkalommal, ahol két Zala megyei diák is előkelő helyezést ért el.

Nagy Katinka

Balról: Bertók Kinga, Mazzag Ferenc, Mózer Gergely és dr. Pál Attila a keddi sajtótájékoztatón. Fotó: Pezzetta Umberto

Mózer Gergely épületasztalos versenyszámban aranyérmet, faipari technológiák csapatversenyben pedig ezüstöt nyert, míg Bertók Kinga szépségápoló versenyszámban kapott kiválósági érmet.

- A Kamara és a megyei szakképzés számára is ezek az eredmények fontos állomásnak számítanak - mondta el sajtótájékoztató keretében Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. - Lényeges feladat, hogy olyan szakembereket képezzünk az ipar számára, akik használhatóak és be tudnak illeszkedni a cégekhez. Szeretnénk, ha a most győztesen hazaért fiatalok példát mutatnának a többi szakképző intézményben tanuló diáknak is. Fontos, hogy minél többen jelentkezzenek szakképzésre, mert az ipar felfutásával már most hiány mutatkozik megfelelő szakemberekből az országban és Zala megyében is majdnem minden szakterületen.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is méltatta a fiatalok szép eredményeit és hozzátette, hogy a Zala Megyei Közgyűlés a következő ciklusra betervezett negyed milliárd forintot megyei tálentum programra, hogy a hasonló fiatalokat megtalálják és segítsék. Emellett a sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy 2018-ban Budapesten kerül majd megrendezésre a szakemberek Európa Bajnoksága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!