Gazdaság

2014.03.20. 16:10

Újhagyma és retek

Zalaegerszeg - Megjelent a szezon első szabadföldi terménye, az újhagyma zalaegerszegi piacon.

Szabó Judit

Az újhagyma négy-öt szálas csokrát 200 forintért kínálta az egyik termelő, hangsúlyozva: ez már szabadföldi áru. Újhagymát láttunk 240-ért is. Az idényzöldségek jó része azonban még fólia alatt növekedett. Például a retek, amelyből öt darabot 240-250 forintért vehettünk (további árak a táblázatban).

Egyre több nárcisz sárgállik a piacon, az ötszálas csokrokat 200-250 forintért adták, a kisebbekből összeállított tízszálasat 300 forintért. Szép boglárkákat láttunk, és már muskátlit is árulnak, de a főszezonja kissé odébb van. Sorra jelennek meg a kertbe való fűszernövények, de egyelőre azt javasolják a hozzáértők, hogy fagymentes helyre tegyük azokat, vagy várjunk a kiültetésükkel.

Aki bableveset szeretne főzni, s ahhoz keresi a legízletesebb alapanyagot, békahátú babot aligha talál. A termelőkkel szót váltva megtudtuk, hogy a futóbab fajták hiánycikknek számítanak, mert rossz volt a termés, tehát főleg bokorbabokat lehet kapni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!