Gazdaság

2013.05.14. 14:07

Ha az interjú sikertelen volt

Túl vagy az állásinterjún, megfogadtad az előző cikkek javaslatait, mégsem téged választottak. Valamit még helyre kell tenned magadban.

Horváth-Németh Krisztina

Elgondolkodtató lehet számodra, vajon mi az, ami miatt elutasítottak.

Kudarcként, értékítéletként megélni az adott helyzetet, vagy haragosan szidni a konkurenciát, illetve a céget egyet jelentene azzal, hogy nem vagy tisztában a képességeiddel, hajlamos vagy a hangulatingadozásokra, külső megerősítésekre építesz főként, egyszóval nem képviseled érdekeidet magabiztosan.

Érdekes lehetőséget nyújt a fejlődésedre nézve az, ahogy végiggondolod, mit látott meg benned az interjúztató, amit talán nem is gondoltál magadról.

Jó alkalmat adhat egy újabb  interjún túli  találkozás arra, hogy tájékozódj tőle, mit tudott a másik jelölt, amit te nem.

Gesztusértékkel bírhat érdeklődésed a cég irányában is, hiszen szerénységed, tanulási vágyad és ambícióid így még hangsúlyosabban érvényesülnek. Mindkét félben továbbgondolási lehetőségeket ébreszthet. Jó benyomást kelteni és hagyni egy számodra szimpatikus munkahelyen, alapvető ahhoz, hogy a későbbiekben rád gondoljanak.

Addig is célirányosan fejlesztheted magadban azokat az erényeket, amelyek erősítendő voltára rávilágított az interjú sikertelensége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!