Gazdaság

2013.03.27. 15:49

Szennyvízcsatorna Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Még az idén két ipari hasznosítású területen kiépülhet a szennyvízcsatorna Zalaegerszegen - tudtuk meg Doszpoth Attila alpolgármestertől, akit helyi vállalkozók igényeivel kapcsolatban kértünk reagálásra.

Horváth A. Attila

Zalaegerszeg zalabesenyői városrészében, a Posta út mentén, közvetlenül a lakott terület után több vállalkozás telephelye található. Olvasónk jelzése szerint e cégek régóta igénylik, hogy szennyvízcsatorna épüljön a területen, az infrastruktúra fejlesztése ugyanis jelentősen segítené a működésüket és az újabb beruházásoknak is feltétele lenne. A kérdést felvető vállalkozó hozzátette: viszonylag rövid, pár száz méteres szakaszon kellene kiépíteni a közművezetéket.

Doszpoth Attila műszaki ügyekért felelős alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a város idei költségvetésében 20 millió forintot különítettek el szennyvízberuházással kapcsolatos feladatokra. Az említett zalabesenyői területen és a régi ságodi ipartelepen is indokoltnak tartják a beruházást, ezért az egyik helyszínen a költségvetési forrásból, a másik övezetben pedig az önkormányzati adósságkonszolidációval felszabaduló összegből építik ki a szennyvízcsatornát. Doszpoth Attila megemlítette azt is, hogy a polgármester korábbi ígérete szerint részben ipari parki fejlesztésre fordítja az önkormányzat az adósságátvételből származó megtakarítást. E beruházás lesz az egyik kézzelfogható eredménye a konszolidációnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!