Gazdaság

2012.04.27. 12:48

Plázastop: nem épülhet Metro áruház Keszthelyen?

A plázastopbizottság nem javasolja a keszthelyi Metro megépítését - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Oláh Lajos szocialista képviselő kérdésére adott írásos válaszából.

zaol.hu

Mint a vallalkozoi.negyed.hu oldalon olvasható, nem épülhet meg egy új keszthelyi Metro és három Penny Market Fóton, Hajdúsámsonon és Albertirsán - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Oláh Lajos szocialista képviselő kérdésére adott írásos válaszából. Ezenkívül a 300 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi egységek építését engedélyező bizottság elutasította két debreceni, egy szegedi és egy váci élelmiszer-áruház építését.

A plázastop alóli felmentéseket elbíráló bizottsághoz eddig összesen 41 felmentési kérelmet nyújtottak be, amelyből 29-et tárgyaltak meg, 12 esetben a kérelmet elutasították, 15 esetben támogatták, és kettőnél további információkat kértek - számol be a portál.

Az Országgyűlés honlapján a válaszból kiderül, hogy a bizottság járműalkatrész-kereskedelemre, díszállatüzletre, hűtőház-létesítésre és raktárépítésre is adott engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!