Gazdaság

2012.03.09. 08:48

Húszmilliárd forint munkahelyi képzésekre

Képzésekre nyerhető támogatásokról és a kombinált mikrohitel új feltételeiről kaptak tájékoztatást a helyi vállalkozók csütörtökön a kanizsai Inkubátorházban.

zaol.hu


Elsőként Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda munkatársa beszélt a munkahelyi képzési támogatásokról. Hangsúlyozta: a mikro- és kisvállalkozások, illetve a közepes méretű vállalkozások részére 6-6 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, míg az 50 főnél több embert foglalkoztató nagyvállalatoknak 8 millió forintos keretösszeget állapítottak meg. A pénzt szakmai, idegen nyelvi, informatikai, illetőleg a vállalkozás működtetésével kapcsolatos képzésekre lehet fordítani. A vállalkozások számára jó hír, hogy a pályázat során nemcsak a képzés díja, hanem az utazási, étkezési és szállásköltségek is elszámolhatók, sőt, a továbbképzésre küldött dolgozók munkából való kiesését, ezen idő bér- és járulékköltségeit is el lehet számolni. Kerekes Gábor, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány irodavezetője a kombinált mikrohitel új feltételeit ismertette. Mint mondta: az új kiírás kedvezőbb feltételeket biztosít a telephelyvásárlásra, bővítésre és felújításra, illetve új munkaeszközök beszerzésére, de akár hardver- és szoftverfejlesztésre is fordítható az összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!