Gazdaság

2012.01.18. 10:30

Második nekifutásra került vállalkozó a Zirci Ciszterci Apátság felújítására

A Zirci Ciszterci Apátság által, az épületegyüttese felújítására kiírt második közbeszerzésen a legolcsóbb ajánlat már csak 9,2 millió forinttal volt több, mint az ajánlatkérő rendelkezésére álló összeg, ezért a különbözetet saját forrásból vállalva, nyertesnek hirdette ki a veszprémi Vemévszer Kft.-t - olvasható Közbeszerzési Értesítőben. A felújításra a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. is pályázott.

MTI

 
A Zirci Ciszterci Apátság uniós támogatást nyert - a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében - épületegyüttesének, valamint az udvar és a park felújítására. Az épület 799 négyzetméteres, míg a park és az udvar majdnem kéthektáros.
  
Az először tavaly tavasszal meghirdetett egyszerű, tárgyalás nélküli közbeszerzésre érkezett legolcsóbb ajánlat a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-é volt, nettó 443,6 millió forinttal, ezzel szemben az ajánlatkérő csak 357,8 millió forinttal rendelkezett.
  
 Második nekifutásra hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le az ajánlatkérő, amelyre négy ajánlat érkezett. A legolcsóbb, és nyertes veszprémi Vemévszer Kft. 367 millió forintért vállalta a munkát. A hiányzó 9,2 millió forintot saját forrásból vállalta kifizetni az ajánlatkérő.

Második helyen a kiskunhalasi Merkbau Kft. végzett 368 millió forintos ajánlatával. Ajánlatot tett még a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. és a veszprémi székhelyű Kuti és Fia Kft. is.
   
A felújítás során, a Zirc főterén álló épületben elkészül egy kiállító terem, amely a Ciszter Rend magyarországi történetét mutatja be. A parkban pedig úgy gyűjtik össze az esővizet, hogy azzal lehessen locsolni a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!