Gazdaság

2011.12.02. 19:58

Vállalkozók Napja - Megyénkből ketten az év vállalkozói

A kormány felismerte, hogy az ország talpraállítása csak a kis- és középvállalkozásokon keresztül valósítható meg - hangsúlyozta pénteken az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

zaol.hu

Beszédében köszöntötte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hagyományos év végi rendezvényére rendezvényére az ország minden megyéjéből érkezett mintegy 500 vállalkozót, felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyet kormánya a kkv-k érdekében hozott. Kiemelte egyebek közt a társasági adó 10 százalékos kiterjesztését 500 millió forint árbevételig, valamint az örökösödési adó eltörlését. Az eseményen köztársasági elnöki és miniszteri kitüntetéseket adtak át, valamint a vállalkozók kiemelkedő munkájának elismeréseképpen kiosztották az Év Vállalkozója címet is. Zala megyéből ketten kapták meg az idén az elismerő címet: Kámán János, a Pilon -94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, és Szabadics Zoltán, a Szabadics Zrt. elnök-vezérigazgatója.  

A Vállalkozók Napja hagyományos gazdasági fórumán ezúttal az elmúlt évtized pénzügyminiszterei, Járai Zsigmond, Varga Mihály, László Csaba, Draskovics Tibor és Veres János fejtették ki véleményüket a magyar gazdaság helyzetéről, perspektíváiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!