Gazdaság

2011.04.19. 08:19

Állásinterjún: most még csak szimulálták

Hétfőn a Főiskolás Fesztivál karrierdélutánján a BGF Pénzügyi és Számviteli Kar zalaegerszegi intézetének hallgatói kipróbálhatták, hogy hogyan teljesítenének egy állásinterjún.

Kiss Anna

Egy úgynevezett „szimulációs játék” keretében hat cég 16 munkájára jelentkezhettek a diákok, melyek között nemcsak fiktív, de ténylegesen meghirdetett álláslehetőségek is voltak. Ottjártunkkor a pályakezdő Nemes Valentint hallgatták meg az Unicredit bank szakemberei, Papp András regionális igazgató és Baranyai Zoltán területi vezető. A beszélgetésen a végzettséggel, a számítógépes- és nyelvismeretekkel kapcsolatos kérdések mellett gyakorlati feladatot is meg kellett oldania a bank KKV hitelezési asszisztensének jelentkező fiatalembernek.


Baranyai Zoltán elmondta, jelenleg nincs betöltetlen állásuk Zalaegerszegen, az interjúztatással a rutin elsajátításában igyekeznek segíteni a fiataloknak, hiszen fontos, hogy álmaik állásának meghallgatására már gyakorlottan, felkészülten érkezzenek. Mint elmondta, elengedhetetlen, hogy az állásra jelentkezők ismerjék a pályázatot kiíró céget, és önéletrajzukban azokat az elemeket hangsúlyozzák ki, amelyek a munkakör betöltéséhez szükségesek. Ne egy elvárt képnek akarjanak megfelelni, ha nem hitelesek, könnyen elbukhatnak.

Az interjúk végén rendhagyó módon jó tanácsokkal látták el a jelentkezőket, így a pályakezdő fiatalok visszajelzést kaphattak arról, miben tudnak még fejlődni.

– Számvitel szakon végeztem. Nem ez az első meghallgatásom, ide is egy állásinterjúról jöttem – mondta el Nemes Valentin a beszélgetés után.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!