Gazdaság

2011.01.31. 19:25

Kilépő: a német és a francia piac is megnyílhat a Trend előtt

Európa legnagyobb kiállításán, Kölnben mutatta be legújabb fejlesztésű bútorait a Kanizsa Trend Kft. A nemzetközi vásáron igazi áttörést ért el a kanizsai cég, melynek eredményeként a német és a francia piac is megnyílhat.

Sámel József

- Tavalyhoz képest közel 30 százalékkal több látogató érkezett a vásárra, mindez azt is jelenti, hogy a bútoriparban is elindult némi pezsgés – jegyezte meg Miklós Zsolt, a Kanizsa Trend Kft. ügyvezetője. - Az érdeklődés a megrendelésekben is megmutatkozott, az idén 122 millió forint értékben sikerült garnitúrákat értékesíteni a viszonteladóknak. Ez egyébként több mint 50 százalékos növekedés az elmúlt évhez képest. A másik jó hír, hogy a német és francia bútorpiacon is sikerült áttörést elérnünk, a két nyugat- európai országból számos megrendelést regisztráltunk. A kereskedők többsége ma már nem dől be az olcsó ajánlatoknak, inkább fizetnek kicsivel magasabb árat a bútorokért, ha mellé biztonságot és jó szolgáltatást is kapnak - vélekedett Miklós Zsolt. -Szerencsére ezeken a területeken mi kimagaslóan jók vagyunk. Az új garnitúrákra is sokat költünk, évente mintegy 250 millió forintot áldozunk új modellek kifejlesztésére. Sajnos, az utóbbi idben ismét elharapódzott a jogosulatlan termékmásolás, ezért az újítások levédése mellett, jogi eszközökkel is fel kell lépünk az „ötletlopás” ellen.

Az ügyvezető az új bútortrendekről is szólt. Mint mondta: a funkció - ami általában a kényelmet és a többlethasznosítást szolgálja - egyre nagyobb szerepet kap a bútoriparban. A szögletes formák ma már kevésbé divatosak, inkább az organikus, lekerekített vonalak dominálnak. A színvilágot tekintve csökken a fekete-fehér aránya, előretört a zöld és annak árnyalatai, illetve továbbra is kedveltek az úgynevezett földszínek. Az elkövetkezendő időszakban több közép-európai bútorvásáron vesz részt a cég, illetve március végén Kanizsán tartja hagyományos tavaszi termékbemutatóját.



 
A vártnál is jobb
A kölni bútorvásáron az idén a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés, Európa legnagyobb szakkiállítása közel 140 ezer látogatót fogadott. A Kanizsa Trend Kft. idén mintegy 40 darab ülőgarnítúrát, fotelt és étkezőpadot mutatott be.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!